Mangler du en

Hjertestarter?

Vi er eksperter ihjertestartere

Vi er mærkeuafhængige og forhandler de fleste mærker indenfor hjertestartere, elektroder, batterier og hjertestarterskabe fra bl.a.
Philips, Zoll, DefiSign, Heartsine, Physio-Control, Defibtech, Schiller, Nihon Kohden, Mindray og mange andre!

Hjertestarter
Hjertestartere
Service på hjertestarter
Hjertestarter serviceaftale
Zoll AED Plus batteri + elektroder
Elektroder og Batterier
Claus Andersen hjertestarterskabe
Hjertestarterskabe

EnHjertestartergør en forskel!

5000 personer fik hjertestop uden for hospitalet

Det svarer til 13,7 personer der falder om med hjertestop hver dag.

Tidlig brug af HLR og AED er vigtig!

Ud af de personer, der får hjertelungeredning og stød fra en hjertestarter inden ambulancens ankomst, overlever 30 %

Vidner og førstehjælpere trådte til med hjertelungeredning før ambulancens ankomst i 80% af hjertestoppene

Det er en firedobling i forhold til 2001 hvor vidner og førstehjælpere trådte til med hjertelungeredning i 19% af hjertestoppene.

Kun 11% af dem, der overlever et hjertestop, får en alvorlige mén

3 ud af 4 der overlevede et hjertestop og var i arbejde før hjertestoppet, vender tilbage til arbejdsmarkedet.

Tidlig stød er vigtig!

Hvis personen med hjertestop bliver stødt med en hjertestarter inden 3 til 5 minutter efter hjertestoppet, kan overlevelsen være op til 50-70 %.

Effektiv Hjertestarterbrug: Statistikker

I dag bruges hjertestartere før ambulancer ankommer i: 13,2 % af hjertestop uden for hospital. 23,6 % af offentlige rum-hjertestop. 10 % af private hjem-hjertestop. Effektiv hjertestarterbrug er nøglen til at redde liv.

Hvorfor vælge os?

Erfaring fra virkeligheden✓

Vi er uddannede ambulancereddere, med bred erfaring fra den danske redningstjeneste. Vi ved fra erfaring betydningen af en god hjertestarter.

Kvalitets produkter✓

Vi forhandler udelukkende kvalitets produkter indenfor førstehjælpsudstyr. Vi står altid klar med Konkurrencedygtige priser og Kvalitets udstyr.

Personlig rådgivning✓

Vi er eksperter i hjertestartere og mærkeuafhængige. Det vil sige, I altid får den bedste Ekspertrådgivning rådgivning indefor hjertestartere, hjertestarterskabe og hjertestarter service, da vi ikke er bundet op af nogle interesser.

Hvorfor købe enHjertestarter

At købe en hjertestarter er en fornuftig beslutning af flere grunde. 

  1. Redning af liv: Hjertestop kan ske pludseligt og uden varsel. En hjertestarter er en bærbar enhed, der kan genoplive en person, der oplever hjertestop ved at levere en elektrisk stød til hjertet. Hurtig adgang til en hjertestarter kan redde liv, da det øger chancerne for overlevelse betydeligt.
  2. Forsinket respons: Ambulancen har en responstid og tager noget tid at nå frem til stedet, især i afsidesliggende eller dårligt tilgængelige områder. At have en hjertestarter i nærheden giver mulighed for straks at iværksætte livreddende foranstaltninger, indtil professionel hjælp ankommer.
  3. Offentlig adgang: Hjertestop kan ske hvor som helst og når som helst, ikke kun i hjemmet. Ved at købe en hjertestarter kan du gøre den tilgængelig i offentlige områder som kontorer, skoler, indkøbscentre eller fitnesscentre, hvor mange mennesker regelmæssigt samles. Dette giver mulighed for, at enhver tilstedeværende kan reagere hurtigt i tilfælde af hjertestop.
  4. Brugervenlighed: Hjertestartere er designet til at være brugervenlige og kan anvendes af næsten alle uden særlig træning. De fleste hjertestartere har instruktioner og voice prompts, der vejleder brugeren gennem hele processen. Nogle modeller har endda indbyggede sensorer, der analyserer hjerterytmen og afgør, om en stød er nødvendig.
  5. Fred i sindet: At have en hjertestarter tilgængelig kan give dig og dine nærmeste en følelse af tryghed. Hvis nogen i din familie, vennekreds eller fællesskab skulle opleve hjertestop, kan du træffe handling hurtigt og potentielt redde deres liv.

Hjertestartersbetydningfor virksomheder

Hovedformålet med hjertestartere er selvfølgelig at redde liv, og det er en væsentlig grund til at overveje dem til din virksomhed eller institution. Men der er også andre betydningsfulde fordele ved at have en hjertestarter til rådighed:

  1. Tydeligt signal om prioritering af medarbejdernes sundhed: Når din virksomhed investerer i en hjertestarter, sender den et klart signal om, at medarbejdernes sundhed og trivsel har høj prioritet.

  2. Reduceret risiko for tab af nøglepersoner: Ved at have en hjertestarter på stedet mindsker du risikoen for at miste vigtige medarbejdere, kunder eller andre personer, der besøger din virksomhed.

  3. Øget daglig tryghed: Medarbejderne vil føle sig mere trygge i hverdagen, da de ved, at der er en livreddende enhed tilgængelig, hvis en nødsituation opstår.

  4. Profilering af virksomheden: Din virksomhed profilerer sig som et ansvarligt og omsorgsfuldt sted, der tager sikkerheden seriøst. Dette kan have positive effekter på din virksomheds omdømme.

Når en virksomhed eller institution investerer i en hjertestarter og gør den offentligt tilgængelig, går den forrest som et positivt eksempel. Dette viser, at din virksomhed prioriterer både medarbejdernes og kundernes sikkerhed og trivsel.

At have en hjertestarter til rådighed er ikke blot en handling af ansvar, men også en gestus af empati og medfølelse over for andre mennesker. Det sender en stærk besked om, at vi alle deler et fælles ansvar for at redde liv.

Så hvorfor vente? Gør sikkerhed til en prioritet i din virksomhed eller institution ved at investere i en hjertestarter i dag!

BlivHjertesikkerZone

For at øge overlevelsesraten ved hjertestop, etableres “Hjertesikre Zoner”, hvor hurtig adgang til hjertestartere og uddannede førstehjælpspersoner er tilgængelig. Disse zoner skal opfylde visse kriterier: hjertestartere skal være registreret på Hjertestarter-Netværket, offentligt tilgængelige døgnet rundt, og der skal være en vedligeholdelsesplan. Personer i zonen skal kunne ringe 1-1-2 og påbegynde hjerte-lunge-redning straks. Der er også krav om regelmæssig uddannelse og årlig evaluering. For mere information om at blive en Hjertesikker Zone, se hjertesikkerzone.dk eller kontakt os så hjælper vi gerne.

Spørgsmål og svar omkringHjertestartere?

Hvornår skal man bruge en hjertestarter?

En hjertestarter skal bruges, når en person oplever hjertestop, hvilket betyder, at hjertet er ophørt med at slå eller slår uregelmæssigt. Nemmer sagt, når en person er bevidstløs med unormal vejrtrækning. Det er vigtigt, at ringe til alarmcentralen med det samme og begynde HLR i kombination med hjertestarteren så hurtigt så muligt, da dette øge chancen for overlevelse.

Hvordan virker en hjertestarter?

En hjertestarter, også kendt som en defibrillator, er en bærbar medicinsk enhed, der bruges til at genoplive hjertet hos en person, der oplever hjertestop eller en livstruende hjerterytmeforstyrrelse som ventrikulær fibrillering (VF) eller ventrikulær takykardi (VT). Hjertestarteren fungerer ved at levere en elektrisk stød til hjertet for at genoprette en normal hjerterytme.

Her er en grundlæggende forklaring på, hvordan en hjertestarter virker:

Registrering af hjerterytme:

  • Hjertestarteren er udstyret med elektroder, der placeres på brystet af den person, der har brug for hjælp. Elektroderne er forbundet til hjertestarteren, og når de er korrekt placeret, registrerer hjertestarteren personens hjerterytme.

Analyse af hjerterytmen:

  • Hjertestarteren analyserer den registrerede hjerterytme for at afgøre, om personen har en livstruende tilstand som ventrikulær fibrillering (VF) eller ventrikulær takykardi (VT) eller om der er en anden rytme, der kræver en anden type behandling.

Taleanvisninger:

  • Hvis hjertestarteren afgør, at personen har en livstruende hjerterytme, vil den udstede en talebesked, der instruerer brugeren i, hvordan enheden skal bruges. Det er vigtigt at følge disse instruktioner nøje for at sikre korrekt brug og effektiv genoplivning.

Levering af elektrisk stød:

  • Når hjertestarteren bekræfter, at et elektrisk stød er nødvendig for at genoprette hjertets normale rytme, vil den oplade sig selv og levere en præcis mængde elektrisk energi gennem elektroderne og ind i brystet for at afbryde den unormale hjerterytme.

Overvågning og gentagne stød:

  • Hjertestarteren vil fortsætte med at overvåge personens hjerterytme og kan gentagne gange levere stød, hvis det er nødvendigt, indtil en normal rytme er gendannet, eller indtil avanceret medicinsk hjælp er til stede.
Hvordan hjælper en hjertestarter?

Hjertestarter vejleder og guider:

  • Hjertestartere er designet til at være brugervenlige og guider brugeren gennem hele processen med taleanvisninger og visuelle instruktioner. Det er vigtigt at huske, at hjertestartere er yderst effektive, når de anvendes tidligt i tilfælde af hjertestop, og de kan være afgørende for at redde liv, indtil professionel medicinsk hjælp når frem. Husk en hjertestarter redder kun liv, hvis der er en førstehjælper der ved hvordan man yder HLR (hjertelungeredning).
Min hjertestarter har været i brug. Hvad gør jeg?

Når din hjertestarter har været i brug skal den reetableres. Hjertestarteren skal have nye batterier og nye elektroder, og data om den tilskadekomne skal udlæses og videregives til hositalet  For at få hjertestarteren reetableret, skal du blot kontakte os.

Min hjertestarter melder fejl. Hvad gør jeg?

Alt efter hjertestarter fabrikat/type har de hver især forskellige alarm typer lys/rødt/gult/grøn blink, grøn flueben eller rødt kryds.

Når hjertestarteren blinker rødt/rødt kryds, eller giver alarm bib lyde, betyder det, at batterier m.v. skal udskiftes og du skal derfor bestille tid til service. Prøv evt. at åbne og lukke låget på hjertestarteren. Hvis hjertestarten feks. blinker både rødt og grønt samtidig, er der stadig nok batteri til, at hjertestarteren kan bruges. Hvis hjertestarten kun blinker rødt, kan den ikke længere bruges og serviceeftersynet haster.

Hvordan bruger man en hjertestarter?

Det er af afgørende betydning at erkende vigtigheden af at have grundlæggende førstehjælpsviden og træning i korrekt brug af en hjertestarter for at maksimere effektiviteten og forbedre chancerne for overlevelse ved hjertestop.

Vi anbefaler alle at deltage i vores førstehjælpskurser eller kurser i hjerte-lunge-redning (HLR), så du/I kan reagere korrekt i nødsituationer.

Ved hjertestop er det nemlig de første minutter, der er afgørende. Chancen for at overleve falder med 10 % for hvert minut, der går, før der gives livreddende førstehjælp. Se vores guide længere ned på siden.

Hvilken hjertestarter skal jeg vælge?

Før du træffer beslutningen om at købe en hjertestarter, er der flere vigtige overvejelser at gøre dig:

  1. Automatisk Tænding: Ønsker du, at hjertestarteren tænder automatisk, når du åbner låget? Dette kan være afgørende i en nødsituation.

  2. Selvtest: Kan hjertestarteren udføre selvtest for at sikre, at den altid er klar til brug?

  3. Pris på Elektroder: Hvad er omkostningerne ved elektroder, og hvor længe kan de opbevares, før de skal udskiftes?

  4. Batteriets Levetid: Hvor meget koster batteriet, og hvor længe varer det, inden det skal udskiftes?

  5. Årlige Omkostninger: Hvad er de årlige driftsomkostninger ved at eje denne hjertestarter?

  6. Sprogmuligheder: Kan hjertestarteren tale flere sprog?

  7. Brugervenlighed: Hvor let er det at bruge hjertestarteren, især i en stresset situation?

  8. Børnepads: Skal hjertestarteren kunne støde i børn tilstand?

  9. Serviceaftale: Er der behov for serviceeftersyn, og hvad koster en serviceaftale?

  10. Pris: Hvad er prisen på hjertestarteren?

  11. Stødtid: Hvor hurtig skal hjertestarteren kunne afgive et stød?

Når du skal vælge den rette hjertestarter, kan det virke overvældende, da der er mange forskellige modeller på markedet og rigtig mange forhold at tage med i betragtning. Alle de hjertestartere, vi tilbyder, opfylder Sundhedsstyrelsens retningslinjer og guider brugeren på dansk gennem hele processen.

Vi tilbyder følgende modeller, som opfylder retningslinjerne i 2021:

  • Defisign AED
  • Nihon Koden
  • Zoll AED plus
  • Zoll AED 3
  • Bexen Cardio Rainibex 100 
  • Philips FRX
  • Philips HS1
  • LifeLine AED
  • Lifeline View
  • Primedic
  • Schiller – Fred Easyport Schiller
  • Heartsine
  • Physio-Control
  • Mindray

Dit valg af hjertestarter bør afhænge af dine specifikke behov. F.eks. kan hjertestartere være mere velegnede til byggepladser, hvor robusthed og vandtæthed er afgørende, eller til daginstitutioner og privat brug, hvor der er personer i alle aldre.

Derfor har vi samlet lidt info som er værd at læse, bla. Sundhedsstyrelsens tjekliste og Trygfondens vurdering af 20 forskellige hjertestartere og så har vi et meget stort udvalg af AED (Hjertestartere)

Vi hos LifeAid er dedikerede til at guide dig gennem hele processen.

Kontakt os for en uforpligtende samtale, hvor vi kan hjælpe dig med at træffe det bedste valg for dine behov. Skriv eller ring til os på 71967176, og lad os sammen sørge for tryghed og sikkerhed

Hvad koster en hjertestarter?

Prisen på hjertestartere kan variere afhængigt af mærke, model og funktioner. Generelt kan en kvalitets hjertestarter koste mellem 9000 og 20000 kroner. Det er vigtigt at investere i en pålidelig enhed fra en velrenommeret forhandler for at sikre, at den er i stand til at levere den nødvendige hjælp i en nødsituation. Selvom det kan virke som en investering, er det en afgørende livreddende enhed, der kan beskytte dine kære mod hjertestop. Du kan finde forskellige hjertestartere til konkurrencedygtige priser her på siden.

Hvad koster en

Hvad koster en hjertestarter i strøm om året?

Hjertestartere bruger minimal strøm, da de kun aktiveres i nødsituationer eller under regelmæssige selvtest. Forvent at bruge omkring 100-200 kroner om året til strømforbrug til et udendørsskab.

Kan alle bruge en hjertestarter?

Ja, de fleste hjertestartere er designet til at være brugervenlige og kan betjenes af næsten alle, så længe de følger instruktionerne. Det er vigtigt at føle sig tryg ved at bruge enheden, så du er klar til at handle i en nødsituation. LifeAid tilbyder førstehjælpskurser om korrekt brug af hjertestartere.

Hvor længe holder en hjertestarter?

Levetiden for en hjertestarter varierer, men de fleste enheder har en levetid på omkring 10 år. Det er vigtigt at overvåge enhedens udløbsdato og foretage regelmæssige selvtest for at sikre, at den fungerer korrekt. Hjertestarter.dk og Hjerteforeningen giver begge råd om vedligeholdelse og test af hjertestartere.

Hvor meget strøm giver en hjertestarter?

En typisk hjertestarter giver en elektrisk stød på omkring 150 til 360 joules. Denne elektriske stød er nok til at genoplive hjertet i mange tilfælde af ventrikulær fibrillering.

Registrering afHjertestartere:En Livreddende Handling

Vigtigheden af at Registrere Din Hjertestarter

Når det kommer til at redde liv, spiller hjertestartere en afgørende rolle. Det er essentielt, at disse livsvigtige enheder er let tilgængelige og kendt af offentligheden samt nødtjenester. Derfor anbefaler vi kraftigt, at du registrerer din AED/hjertestarter på www.hjertestarter.dk.

Gør Din Hjertestarter Synlig for Alle

Ved at registrere din hjertestarter sikrer du, at den bliver en del af et landsdækkende netværk. Dette netværk er tilgængeligt via hjertestarter appen og hjælper både 1-1-2 Alarmcentralen og førstehjælpere med at finde den nærmeste hjertestarter. Dette er især vigtigt i kritiske situationer, hvor hvert sekund tæller.

Hvordan Registrerer Du Din Hjertestarter?

Registreringsprocessen er simpel, men kræver visse oplysninger. Før du begynder, skal du have følgende oplysninger klar:

  • Producent og model af hjertestarteren
  • Serienummeret på hjertestarteren
  • Udløbsdato for elektroderne

Disse oplysninger hjælper med at holde databasen nøjagtig og opdateret, hvilket er afgørende for effektiv brug i nødsituationer.

Fordelene ved Registrering

Når din hjertestarter er registreret og synlig på hjertestarterkortet, bliver det meget nemmere for førstehjælpere og hjerteløbere at finde og bruge den. Desuden, efter brugen af hjertestarteren, kan den nemt returneres til ejeren. Denne tilgængelighed kan potentielt redde liv.

Gør en Forskel i Dit Samfund

Ved at registrere din hjertestarter, bidrager du aktivt til dit samfunds sikkerhed. Du sørger for, at denne livreddende enhed er synlig og tilgængelig, hvilket kan gøre hele forskellen i en nødsituation.

Myter og fakta omHjertestarter!

Myte 1: Hjertestartere kan kun bruges af sundhedspersonale
Myte 2: Hjertestartere kan skade folk, der ikke har brug for dem
Myte 3: Hjertestartere er kun effektive i hospitaler
Myte 4: Hjertestartere er dyre og besværlige at vedligeholde
Myte 5: Hjertestartere er kun nødvendige for ældre mennesker

Myter og fakta omHjertestop!

Myte 1: Mere end halvdelen overlever hjertestop uden for hospitalet.
Myte 2: En person, der får hjertestop, overlever kun i få minutter.
Myte 3: Kun ældre og syge rammes af hjertestop.
Myte 4: Det er svært at yde genoplivning.
Myte 5: Kun professionelle skal håndtere genoplivning.

Sådan bruger du enHjertestarter: En vital guide

Forståelsen af Hjertestarterens Rolle

En hjertestarter, også kendt som en Automatisk Ekstern Defibrillator (AED), er et afgørende redskab i behandlingen af pludselige hjertestop. Denne guide vil give dig de nødvendige skridt til, hvordan man bruger en hjertestarter effektivt, hvilket kan være forskellen mellem liv og død.

Trin-for-trin Brug af en Hjertestarter

  1. Ring 1-1-2: Prioritet i Nødsituationer Først, sørg for at nogen ringer til nødtjenesten for at sikre professionel hjælp.

  2. Start Hjerte-Lunge-Redning (HLR): Livreddende Foranstaltninger Hvis personen er bevidstløs og ikke trækker vejret normalt, påbegynd HLR. Det er en kritisk komponent i livredning.

  3. Tænd for Hjertestarteren: Brugervenlighed og Vejledning Moderne hjertestartere er designet til at give brugeren talte instruktioner, hvilket gør dem tilgængelige for alle, uanset træning.

  4. Placering af Elektroder: Nøjagtighed i Hjertestarterens Anvendelse Placer elektrodepuderne korrekt på patientens nøgne bryst for at sikre effektiviteten af stødleveringen.

  5. Analyser Hjertets Rytme: Automatiseret Teknologi Hjertestarteren vil analysere hjertets rytme og afgøre, om et elektrisk stød er nødvendigt.

  6. Lever Stød: Kritisk Intervention Hvis et stød er nødvendigt, vil hjertestarteren automatisk administrere det eller instruere brugeren til at gøre det.

  7. Fortsat HLR: Opfølgende Handlinger Efter stødet, fortsæt med HLR, indtil professionel hjælp ankommer.

Vigtigheden af Uddannelse og Bevidsthed

Selvom hjertestartere er designet til at være brugervenlige, er det vigtigt at have grundlæggende viden om førstehjælp og HLR. Vi tilbyder ressourcer og træning på vores hjemmeside, som kan forberede dig til effektivt at håndtere sådanne nødsituationer.

Gør en Forskel: Vær Forberedt

Ved at forstå, hvordan man bruger en hjertestarter, kan du potentielt redde liv. Besøg vores hjemmeside for mere information om hjertestartere, og hvordan du kan være forberedt i tilfælde af en nødsituation. Din viden og handlinger kan gøre en reel forskel i dit samfund.

Spørgsmål og svar omkringhjertestop?

Hvad er et hjertestop?

Et hjertestop er en akut medicinsk tilstand, hvor hjertet pludselig stopper med at slå normalt. Dette er en yderst alvorlig situation, hvor hvert minut tæller. Chancen for at overleve falder med cirka 10% for hvert minut, der går uden behandling. Derfor er en hurtig indsats af afgørende betydning.

Hjertestop kan forekomme af forskellige årsager, selvom en af de hyppigste årsager er en blodprop i hjertet, som blokerer en eller flere af hjertets kranspulsårer, der forsyner hjertemusklen med blod. Når dette sker, kan hjertet ikke længere pumpe blod og ilt rundt i kroppen.

Under et hjertestop begynder hjertet ofte at flimre på grund af kaotiske elektriske signaler, hvilket forhindrer det i at slå normalt. I denne kritiske situation kan et elektrisk stød med en hjertestarter ofte genoprette hjertets normale rytme. Det er derfor afgørende at have adgang til en hjertestarter så hurtigt som muligt.

I Danmark er den gennemsnitlige responstid for ambulancer cirka 8 minutter. Desværre vil chancen for at overleve på dette tidspunkt være minimal. Derfor er det vigtigste, du kan gøre, at handle hurtigt. Uden hjælp vil personen ikke overleve. Ring nødnummeret 1-1-2, start hjertelungeredning og sørg for at få fat i en hjertestarter så tidligt som muligt for at øge chancen for overlevelse.

Glem ikke: Hvert minut er afgørende i en hjertestopsituation. Handel hurtigt og red livet.

Spørgsmål og svar omkringhjertemassage?

Hvordan yder man hjertemassage (HLR)

Hjertemassage er en vigtig del af genoplivning (også kendt som hjerte-lunge-redning eller HLR), der udføres, når en person vurderess til at have hjertestop (bevidstløs med unormal vejrtrækning). Her er en grundlæggende trin-for-trin vejledning om, hvordan man udfører hjertemassage korrekt:

Sikkerhed først

Vurder først situationen og sikre, at området er sikkert for både dig og den person, der har brug for hjælp. Kontroller personens bevidsthed ved at ryste eller smertepåvirke. 

Er der frie luftveje?

Det næste skridt er at sikre frie luftveje.

    • Skab frie luftveje ved forsigtigt at vippe personens hoved forsigtigt tilbage og løfte hagen op.

    • Se, lyt og føl efter tegn på vejrtrækning i op til 10 sekunder.

    • Hvis der er normal vejrtrækning, skal personen lægges i stabilt sideleje for at forhindre, at tungen blokerer luftvejene yderligere.

Er der IKKE normal vejrtrækning?

Hvis der ikke er tegn på normal vejrtrækning, skal du straks tage handling.

Tilkald hjælp ved at ringe til nødnummeret 1-1-2 hurtigst muligt. Dette skal altid gøres, inden du begynder hjertemassage og kunstigt åndedræt hvis man er alene.

Giv hjertemassage og kunstigt åndedræt! 

Når du har tilkaldt hjælp, skal du begynde hjertemassage og kunstigt åndedræt.

  • Hvis det er muligt, læg personen på en fast overflade med ryggen mod jorden. Dette giver dig en stabil platform til at udføre hjertemassage.
  • Placer din ene hånd på midten af brystet, lige under brystvorten. Placer din anden hånd oven på den første. Hold dine fingre opad og dine arme strakte ud.
  • Giv skiftevis hjertemassage med 30 tryk og 2 forsøgs indblæsninger.
  • Fasthold en konstant trykdybde på 5-6 centimeter under hjertemassage for at sikre tilstrækkelig blodgennemstrømning. dybt for voksne eller 1/3 del af tykkelsen af brystkassen.
  • Tryk-hastighed skal være på omkring 100-120 kompressioner pr. minut. Forestil dig sangen “Stayin’ Alive” af Bee Gees for at hjælpe med at opretholde det rette tempo.
  • Det er vigtigt at give brystet tid til at hæve sig fuldt ud mellem hver kompression for at tillade blodgennemstrømning ind i hjertet igen.
  • Fortsæt med hjertemassage og kunstigt åndedræt, indtil der vises tegn på bedring hos personen, som åbner øjnene og trækker vejret normalt, eller indtil professionel hjælp overtager.

Hvis der er normal vejrtrækning, skal du lægge personen i stabilt sideleje:

  • At lægge personen i stabilt sideleje hjælper med at forhindre, at tungen blokerer luftvejene og sikrer, at personen fortsat kan trække vejret normalt.

At kunne udføre disse skridt korrekt i en nødsituation som hjertestop kan redde liv. Det er en god idé at deltage i et førstehjælpskursus for at få praktisk træning og ekspertvejledning.

Kontakt os i dag

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 71 96 71 76 eller udfylde formularen herunder, så vender vi tilbage til dig.

Indkøbskurv
Scroll to Top