Førstehjælpskursus
Vi klær' dig på til at yde førstehjælp
- Certificeret instruktører
- Uddannede ambulancereddere
- Erfaring fra virkeligheden
- Førstehjælpskursus i hele Danmark
Førstehjælpskurser til dit behov?
Vi har gjort det nemt for dig at finde et førstehjælpskursus, der bedst matcher jeres krav, behov og hverdag nedenfor.
Førstehjælpskursus Erhverv
Vi klær’ dig og din virksomhed på til førstehjælp
Basisuddannelse fra Dansk Førstehjælpsråd
Førstehjælp Til Søs
Vi klær’ dig på til førstehjælp til søs
Funktionsuddannelse fra Dansk Førstehjælpsråd
Private og Foreninger
Vi klær’ dig og din forening på til førstehjælp
Basisuddannelse fra Dansk Førstehjælpsråd
Akkreditering førstehjælpskursus
Vi klær’ dig og din praksis på til førstehjælp
Opfylder gældende krav til akkreditering igennem Dansk Førstehjælpsråd
E-Learning & Praktisk træning
Førstehjælp i en kombination af
E-learning og praktisk træning.
Blended Learning
Førstehjælp til Børn
Førstehjælpskurser der henvender sig til alle der vil lære førstehjælp til baby og børn.
Basisuddannelse fra Dansk Førstehjælpsråd
Brandbekæmpelse
Her under finde du et bredt udvalg af vores kurser indefor brandbekæmpelse.
Kurser i Varmt arbejde med kursusbevis fra DBI
Åbne Førstehjælpskurser
Her under finder du vores udvalg af åbne førstehjælpskurser til private
Tag etFørstehjælpkursusog lære at gøre en forskel!
Når et menneske rammes af en ulykke som hjertestop, sygdom eller alvorlig tilskadekomst, tæller hvert eneste minut. Man siger som tommelfingerregel, at chancen for at overleve ved et hjertestop falder med ca. 10% for hvert minut, der går uden behandling. Derfor er en hurtig indsats af afgørende betydning!
I Danmark ligger den gennemsnitlige responstid for ambulancer på ca. 8-10 minutter. På dette tidspunkt kan chancen for at overleve være minimal.
Stop en stor blødning, HLR (Hjertelungeredning) eller genkende symptomer på en alvorlig sygdom er vigtig førstehjælp, som kan købe tid, indtil hjælpen når frem.
Sygdomme og ulykker kan altid ske! Og de sker oftest på uventede tidspunkter. Det er derfor en rigtig god ide at være forberedt med et førstehjælpskursus.
Hvorfor vælge os?
Certificeret
LifeAid benytter kun certificerede instruktører, med uddannelse godkendt af Dansk Førstehjælpsråd
Erfaring fra virkeligheden
Vores instruktører er uddannede ambulancereddere, med bred erfaring fra det danske rednings beredskab.
Kvalitets produkter
Vi forhandler udelukkende hjertestartere som er CE mærket og godkendt af Sundhedsstyrelsen
Vi dækker hele Danmark
LifeAid tilbyder profesionelle førstehjælpskurser til private, institutioner og til virksomheder over hele landet både hverdage og weekender. Uanset hvor du bor, kommer vi forbi og afholder et førstehjælpskursus specifikt til jer, så I kan lære at give førstehjælp.
Instruktører med erfaringer fra virkeligheden
Når du deltager i et af vores førstehjælpskurser, bliver du undervist af en instruktør som er uddannet og fungerer som fuldtids-ambulanceredder i det danske redningsberedskab. Vi er specialiserede i førstehjælp og har mange års erfaring med blandt andet kurser og redningsaktioner. Vores instruktører kommer med den nyeste opdateret viden indenfor præhospitale behandling og førstehjælpsområdet.
Dette er DIN garanti for, at underviseren er i stand til at omsætte teori til relevant praksis når du køber et førstehjælpskursus.
Vores instruktøren kan derfor inddrage relevante og virkelige eksempler i undervisningen, der giver dig en bedre forståelse for de gennemgåede emner heriblandt korrekt brug af hjertestarter under førstehjælpskurset. Læs mere om vores populære førstehjælpskursus omkring førstehjælp ved hjertestop.
Livreddende førstehjælp: Bestil et skræddersyet førstehjælpskursus
LifeAid kan afholde alle førstehjælpskurser med uddannelsesplaner, udbudt af Dansk Førstehjælpsråd.
Vi kan desuden skræddersy et førstehjælpskursus til netop det I ønsker. Afhængigt af indholdet kan kurset tage op til 8 timer – så det kan afholdes over en hel dag.
Vores brede erfaring indenfor førstehjælp, gør det muligt at undervise i specifikke emner præcis til jeres gruppe, sportsgren i foreningen eller virksomheds type.
Kontakt os nu for spørgsmål eller tilbud.
HvorforFørstehjælpkursus?
Førstehjælpskursus til arbejdspladsen!
Er du virksomhedsejer, HR-medarbejder, sikkerhedsrepræsentant eller har en anden relevant rolle?
Hvis du overvejer at sende dine medarbejdere på førstehjælpskursus eller har spørgsmål vedrørende vores kurser, så tøv ikke med at tage kontakt til os. Vi står klar til at hjælpe dig.
Mange virksomheder kræver, at medarbejdere har et førstehjælpskursus. Et førstehjælpskursus hos LifeAid giver medarbejderne værktøjerne til at forhindre, at situationen bliver værre ved, at være i stand til at yde basal førstehjælp, så de kan stabilisere en patient, indtil ambulancen ankommer. Yderligere vil førstehjælpskurset skabe fokus på sikkerheden for medarbejderne i virksomheden og igennem den vej være med til at nedbringe arbejdsulykker.
Førstehjælpskursus fremmer det sikkerheden?
Noget af det første du lærer på et førstehjælpskursus er, at du skal passe på dig selv og sørge for din egen sikkerhed som en prioritet. Det er ikke at være egoistisk. Det er praktisk. At holde dig selv sikker betyder, at du er i en position til at hjælpe andre i stedet for selv at have brug for hjælp. Et førstehjælpskursus sætter sikkerheden på arbejdspladsen i fokus. Skab sikkerhed på arbejdspladsen med et kursus i livreddende førstehjælp eller et elementær brandkursus!
Hvorfor er førstehjælperen vigtig?
På et førstehjælpskursus lærer du, hvordan du bruger grundlæggende teknikker og redskaber, så du vil være i stand til at klare mange situationer. Du vil også blive trænet i, hvordan du indsamler information og data om, hvad der er sket, og patienternes tilstand. Disse oplysninger vil blive videregivet til beredskabstjenesterne, hvilket sparer dem tid og det rigtigtig beredskab bliver sendt – Du vil være et værdifuldt led i overlevelseskæden.
Hvorfor tager folk ikke et førstehjælpskursus?
- De har for travlt
- De ved ikke, hvor de kan få det
- De tror, at de allerede har viden nok og kan handle
- De tror, at ulykker sker for andre mennesker, ikke dem selv eller deres venner, familie og kolleger.
Spørg enhver person, der har taget et førstehjælpskursus, om det var det værd, og deres svar vil være “Ja!” Det er vigtigt at have en grundlæggende førstehjælpsviden, og her er nogle af grundene til hvorfor.
Det gør mere end at redde liv.
Det er rigtigt, at et førstehjælpskursus uden tvivl hjælper med at redde liv. Førstehjælp kan også være med til at reducere en persons restitutionstid og gøre forskellen mellem, om patienten har et midlertidigt eller langvarigt handicap. Du lærer, hvordan du forbliver rolig i nødsituationer, og du lærer enkle huskeregler, der hjælper dig med at huske de skridt, du skal tage. Førstehjælpstræning vil gøre dig selvsikker og komfortabel og derfor mere effektiv og i kontrol, når du har brug for det. Alt i alt bliver man bedere psykisk beredt til at yde livreddende førstehjælp.
Det giver dig mulighed for at øge patientkomforten.
Ikke alle ulykker, skader eller sygdomme kræver en tur på hospitalet, men det betyder ikke, at de ikke forårsager smerte og lidelse for patienten. Et barn, der græder på grund af en forslået albue eller har feber, har smerter og lider. Ved at vide som førstehjælper, hvordan man handler – selv bare ved at bruge simple teknikker, såsom at anvende en ispose korrekt eller bruge passende bandagering, hjælper man med at lindre deres ubehag. Du vil også give følelsesmæssig støtte og yde psykisk førstehjælp ved at forblive rolig og samlet, hvilket vil få dem til at føle sig mere sikre og reducere deres angstniveauer.
Lærhjerte lunge redning- og meget andet
Hjerte-lunge-redning (HLR) er en førstehjælpsprocedure, der anvendes i tilfælde af pludselig hjertestop eller åndedrætsbesvær og kan være kritisk til at give livreddende førstehjælp. HLR kombinerer brystkompressioner og kunstig ventilation for at opretholde blodcirkulationen og ilttilførslen til vitale organer, indtil professionel medicinsk hjælp ankommer. Det er afgørende at kunne udføre HLR korrekt, da hvert sekund tæller i nødsituationer som disse.
I vores kurser tilbyder vi omfattende træning i HLR-teknikker, der gør deltagerne i stand til at reagere hurtigt og effektivt i nødsituationer. Vores uddannede instruktører kombinerer teori og praksis for at sikre, at alle deltagerne føler sig selvsikre i at udføre HLR. Her er nogle nøglepunkter fra vores kursus:
Teoretisk viden: Vi underviser i grundlæggende anatomi og fysiologi af hjerte og lunger samt de forskellige årsager til hjertestop og åndedrætsbesvær.
Hands-on træning: Vores kursister får mulighed for at praktisere HLR på både voksne og børn ved hjælp af træningsdukker og udstyr.
Brystkompressioner og ventilation: Vi lærer, hvordan man udfører korrekte brystkompressioner og giver effektiv kunstig ventilation ved hjælp af mund-til-mund med brug af genoplivningsmaske og mund-til-mund maske.
- Brug af hjertestarter: Vi lærer, hvordan en hjertestarter “Automatisk Ekstern Defibrillator” virker og den korrekte brug og sikkerheds orientering omkring den.
Nødprocedurer: Vi gennemgår også de nødvendige skridt til at ringe 112, organisere hjælp og fortsætte HLR, indtil professionel hjælp ankommer.
Det er afgørende at have kompetencer inden for HLR, da det kan redde liv i kritiske øjeblikke. Vores kurser giver deltagerne den nødvendige viden og selvtillid til at reagere effektivt i nødsituationer og give livreddende førstehjælp.
Hvad kan du lære på etFørstehjælpkursus?
På LifeAid’s skræddersyede kurser kan du både lære at yde førstehjælp samt elementær brandbekæmpelse gennem en række praktiske øvelser og kompetent undervisning. Vi stræber efter, at alle mennesker skal kunne yde førstehjælp. Vores førstehjælpskurser henvender sig både til dem, der allerede har erfaring med førstehjælp og ønsker deres viden genopfrisket, og til dem der er helt nye inden for området. Når du vil lære førstehjælp, tilbyder vi således mange muligheder gennem praktisk undervisning, hvor alle deltagere går hjem med viden, som de kan bruge efter kurset.
Vores brede erfaring indenfor førstehjælp, gør det muligt at undervise i specifikke emner.
Vi tilbyder både avanceret og almindelige førstehjælpskurser udbudt af Dansk Førstehjælpsråd til alle virksomheder, foreninger og private – uanset erfaring, branche eller geografiske placering.
Vi har både korte og længere kurser og har også mulighed for at skræddersy førstehjælpskurser til særlige behov.
På vores førstehjælps basismodul til enten voksne eller børn lærer du hjerte-lunge-redning, brug af en hjertestarter og noget galt i halsen samt specifikke sygdomme. Til basis modulet kan du tilkøbe en lang række moduler såsom Førstehjælp ved Kemiske påvirkninger, Førstehjælp ved Skader på bevægeapparatet inkl. hovedskader, Førstehjælp ved Blødninger, Førstehjælp ved Småskader, Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger og Førstehjælp ved Sygdomme.. Vi har også et færdselsrelateret førstehjælpskursus, hvor du lærer at give færdselsrelateret førstehjælp
Se hvad du kan blive undervist i på vores forskellige førstehjælps og brandkurser. Eller kontakt os for særlige behov.
Hovedpunkter på etFørstehjælpkursus?
Førstehjælp: Principper og Hovedpunkter
Førstehjælp er en afgørende færdighed, der kan gøre en enorm forskel i nødsituationer. Denne praksis indebærer grundlæggende handlinger og procedurer, der skal udføres i en nødsituation for at yde akut hjælp til en skadet eller syg person, indtil professionel medicinsk behandling kan gives. Her vil vi udforske nogle af de vigtige principper og hovedpunkter inden for førstehjælp og hvorfor de er afgørende.
1. Tjek Sikkerheden
Førstehjælp begynder altid med sikkerhed. Før du begynder at yde førstehjælp, skal du sørge for, at området er sikkert, både for dig og den skadede person. Dette kan omfatte at identificere og fjerne eventuelle farer som trafik, brand eller farlige stoffer. Dit eget velbefindende er vigtigt, da du kun kan hjælpe andre, hvis du er i sikkerhed.
2. Vurder Situationen
Når sikkerheden er sikret, er næste skridt at vurdere situationen. Undersøg den skadede person omhyggeligt og vurder deres tilstand ved hjælp af MABCDE-protokollen:
M (Massiv blødning): Prioritér behandlingen af livstruende blødning. Stop blødningen så hurtigt som muligt ved at bruge trykforbindinger eller tryk med hånden.
A (Airway): Kontroller, om luftvejene er åbne. Hvis personen ikke trækker vejret normalt, kan du forsøge at frigøre luftvejene ved at løfte hagen forsigtigt og vippe hovedet tilbage. Fjern eventuelle forhindringer.
B (Breathing): Se om personen trækker vejret. Hvis de ikke trækker vejret, udfør kunstig åndedræt (mund-til-mund eller mund-til-næse) som nødvendigt for at opretholde vejrtrækningen.
C (Circulation): Kontroller pulsen og hjertefunktionen. Hvis der ikke er puls eller hjertefunktion, udfør hjertelungeredning (HLR) for at genoplive cirkulationen.
D (Disability): Vurder personens bevidsthedsniveau og søg efter tegn på neurologisk skade. Spørg personen enkle spørgsmål og kontroller, om de kan bevæge alle lemmer.
E – Exposure (udførlig undersøgelse): Undersøg personen omhyggeligt for at identificere eventuelle skader eller sygdomme. Fjern personens tøj forsigtigt for at få en klar oversigt over skader. Dæk dem med et tæppe eller tøj for at holde dem varme, hvis nødvendigt.
3. Kald på Hjælp
Når du har vurderet situationen og den skadedes tilstand, er det vigtigt at ringe efter professionel medicinsk hjælp. Ring 112 eller det nødservicenummer, der gælder i dit område, og beskriv nøjagtigt situationen. Følg instruktionerne fra nødoperatøren nøje.
4. Yde Passende Førstehjælp
Afhængig af skadens eller sygdommens art skal du udføre relevante førstehjælpshandlinger. Dette kan omfatte påføring af bandager for at stoppe blødning, stabilisering af knoglebrud ved hjælp af splinter, behandling af forbrændinger ved at køle dem med vand eller andre specifikke foranstaltninger. Det er vigtigt at have kendskab til og træning i forskellige førstehjælpsteknikker for at kunne handle korrekt.
5. Hold Personen Rolig og Komfortabel
Mens du yder førstehjælp, er det vigtigt at hjælpe den skadede person med at forblive rolig og komfortabel. Stress og angst kan forværre tilstanden, så beroligende ord og støtte er ofte afgørende. Dæk personen med et tæppe eller tøj for at holde dem varme, hvis nødvendigt.
6. Overvåg Kontinuerligt
Det er vigtigt at overvåge den skadede persons tilstand kontinuerligt. Tilpas din førstehjælp efter behov, og vær opmærksom på eventuelle ændringer i personens tilstand. Hvis tilstanden forværres, skal du være forberedt på at justere dine handlinger.
7. Dokumenter og Rapporter
Gør nøjagtige notater om, hvad du har gjort, og rapporter det til professionelle sundhedsudbydere, når de ankommer. Disse oplysninger kan være afgørende for den videre behandling af personen.
8. Selvbeskyttelse
Endelig er det vigtigt at huske på din egen sikkerhed under førstehjælpssituationer. Undgå unødig risiko, og sørg for, at du ikke udsætter dig selv for fare, mens du hjælper andre.
Samlet set er førstehjælp en værdifuld færdighed, der kan redde liv. At følge disse grundlæggende principper og hovedpunkter giver dig en struktureret tilgang til at håndtere nødsituationer effektivt. Husk, at det bedste forberedelse er træning, så overvej at deltage i et førstehjælpskursus for at opnå den nødvendige viden og erfaring. At være i stand til at handle hurtigt og sikkert i en nødsituation kan gøre en afgørende forskel i andres liv.
LifeAid består af ambulancereddere
Personerne bag LifeAid er ambulancereddere og eksperter i at redde liv.
Vi tilbyder derfor kun hjertestartere og tilbehør i den bedste kvalitet og som vi ved virker.
Alle vores hjertestartere er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og vi er stolte af at være medlem af Brancheforeningen for Hjertestartere. DIN sikkerhed for en sikker og funktionsdygtig hjertestarter!