Hjertestarterskabe

Hjertestarterskabe

Hjertestarterskabe til placering af hjertestarter udendørs eller indendørs

Sikre din hjertestarter med et godkendt hjertestarterskab udenfor som indenfor

Ønsker du at sikre en tryg og synlig opbevaring af din hjertestarter? Hos os finder du den ideelle løsning til enhver udfordring. Tag et kig på vores brede udvalg af hjertestarterskabe indendørs- og udendørsskabe samt vægbeslag.

En hjertestarter må ikke stå alene – især ikke undenfor. En generel anbefaling er at placere hjertestarteren i et udendørs hjertestarterskab.  Vi anbefaler, at den er tilgængelig for alle og kan hjælpe så mange mennesker så muligt. Vi har samlet et bredt udvalg af hjertestarterskabe og vægbeslag, her på siden. Så du mulighed for at købe det der passer til dit behov!

Med et hjertestarterskab kan man være sikker på at opretholde en korrekt driftstemperatur for hjertestarteren og elektrodernes holdbarhed. Hjertestarterskabe øger tilgængeligheden og synliggør hjertestarteren for forbipasserende. Fordelene ved et hjertestarterskab er mange, og det er bestemt ikke noget tilbehør, du skal gå på kompromis med. Vi hos Lifeaid står klar med råd og vejledning, hvis du er i tvivl om, hvilket skab du har behov for.

Kig nærmere på vores sortiment af hjertestarterskabe og vægbeslag nedenfor.

Viser 1–20 af 21 resultater

Hvad skal jeg overveje ved valget af hjertestarterskab?

En udendørs hjertestarter er til gavn for alle

En hjertestarter kan redde liv – men kun hvis den kommer i hænderne på en førstehjælper.

Det er svært hvis hjertestarteren er låst inde på en arbejdsplads efter fyraften eller hænger i en butik efter lukketid.

I dag er kun hver tredje hjertestarter tilgængelig døgnet rundt.

LifeAid anbefaler, sammen med Trygfonden og Sundhedsstyrelsen, at hjertestarteren, så vidt muligt altid placeres udenfor, så maskinen er offentligt tilgængelig og dermed til gavn for flest mulige.

Når hjertestarteren er tilgængelig og registreret på hjertestarter.dk, vil alarmcentralen i en nødsituation kunne henvise til den, og hjertestarteren vil samtidig fremgå på kortet i Trygfondens hjertestarter app. Hjerteløbere kan derfor også blive henvist til den, hvis disse bliver aktiveret.

Beskyt din hjertestarter inden- og udenfor

Vores indendørs hjertestarterskabe beskytter din hjertestarter mod støv og fugt. Vores udendørs hjertestarterskabe, øger tilgængeligheden så flest muligt kan få gavn af den. Begge typer sikrer, at hjertestarteren er synlig og genkendelig i nødsituationer, hvor hvert sekund tæller. Der findes mange forskellige typer skabe på markedet, som hver har forskellige funktioner, som lys, varme, alarm, fjernovervågning, etc.

Indendørs hjertestarterskabe

Vores indendørs hjertestarterskabe beskytter din hjertestarter mod støv og fugt. Samtidig sikrer de, at hjertestarteren er synlig og genkendelig i nødsituationer, hvor hvert sekund tæller. Der findes mange forskellige typer skabe på markedet, og flere af dem har integrerede alarmer, der aktiveres ved åbning. På den måde kan du være sikker på, at din hjertestarter opbevares sikkert og godt.

Når du vælger et indendørs hjertestarter skab skal du mest tage højde for æstetikken, da alle skabe fungere ens.

Udendørs hjertestarterskabe

Vores udendørs hjertestarterskabe beskytter din hjertestarter mod både varmt og koldt vejr. De er godt ventilerede og har opvarmning.

Det er altafgørende at et udendørs hjertestarterskab har indbygget varmelegeme. Elektroder og særligt batterier i hjertestartere, kan ikke tåle at blive for kolde. Vores udendørs hjertestarterskabe er udstyret med LED-lys som synliggøre placeringen af hjertestarterskabet i mørke. Derudover har alle skabene alarmer der hyler hvis lågen åbnes. Alarmen skal alarmere omkringværende og samtidig gøre opmærksom på, hvis lågen til skabet ikke er lukket rigtigt. Hvis lågen ikke er lukket kan hjertestarteren ikke holdes i optimal drift temperatur i koldt vejr, hvilket aflader batteriet.

Nogle udendørs hjertestarterskabe kan fås med kodelås. Vi anbefaler dog at undgå lås på hjertestarterskabet, da låsen kan forhindre førstehjælpere i at bruge hjertestarteren i en nødsituation, hvilket kan koste liv. Der har desuden været episoder, hvor alarmcentralen ikke har været i besidelse af den rigtige kode til hjertestarterskabet.

En hjertestarter bør opbevares sikkert og trygt. Hos LifeAid findes hjertestarterskabe, som kan holde til vind og vejr. Dertil er skabene iøjnefaldende, så førstehjælperen hurtigt kan finde frem til hjertestarteren hvis en nødsituation opstår.

De hjertestarterskabe i finder hos LifeAid, er alle beskyttet mod alt fra fugt, støv og kondens til nedbør, kulde og varme. Man kan derfor være sikker på at elektronikken i hjertestarteren forbliver funktionsdygtig selv, hvis hjertestarteren hænger i det offentlige rum.

Vægbeslag

Vores indendørs- og udendørsskabe er universelle og kan anvendes til hjertestartere fra forskellige mærker. Hvis din hjertestarter opbevares i en taske og ikke passer i det universelle hjertestarterskab, kan et vægbeslag være den nemmeste og mest prisvenlige løsning. Vægbeslag anbefales kun til indendørsbrug.

Tyveri

Erfaring viser, at frygten for tyveri af offentligt tilgængelige hjertestartere ofte er ubegrundet. Der er på landsplan et minimalt antal hjertestartere der er blivet stjålet. Hvis de forsvinder, er det ofte fordi hjerteløbere ikke kan finde retur til placeringen af hjertestarteren. Dette kan ske hvis en hjertestarter har været hentet af en hjerteløber og den alligevel ikke kommer i brug. Hjerteløberen vil i den situation hænge enheden tilbage. Vi anbefaler derfor altid at man markere sin hjertestarter med præcis adresse for placeringen.

Brancheforeningen for hjertestartere anbefaler at der tegnes en forsikring på offentligt tilgængelige hjertestartere. Dette kan du læse mere om her.

Hvordan skal et hjertestarterskab hænge?

Er der tvivl i forhold til, hvor hjertestarterskabet skal hænge? Så er der her nogle gode råd

 • Placer hjertestarterskabet, på et synligt og let tilgængeligt sted.
 • Et udendørs placeret hjertestarterskab bør så vidt muligt placeres øst-vendt. Dette for at undgå kraftig sol i længere tid ad gangen.
 • Hvis skabet skal hænge udenfor, så skal hjertestarterskabet være en model med indbygget varmelegeme. På den måde er hjertestarteren altid funktionsdygtig, selv i koldt vejr.
 • Hvis hjertestarterskabet skal hænge indenfor, så vær sikker på at hænge skabet et sted, hvor der kommer mange mennesker forbi hver dag.
 • Skal den hænge i en større virksomhed, så overvej om der skal investere i flere hjertestartere for at mindske afhentningstiden.
 • Når hjertestarteren er monteret i skabet så husk at registrere hjertestarteren på hjertestarter.dk.
Vigtige Overvejelser:

 

 • Hvis hjertestarterskabet ikke kan hænge østvendt, så forsøg så vidt muligt at placere det udendørs hjertestarterskab i skygge eller under et halvtag. Aldrig i direkte sollys. Dette vil få limen i elektroderne til at smelte, hvilket gør at de ikke kan hæfte på huden.
 • I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at få en autoriseret elektriker til at trække strøm til skabet. Nogen skabe har indbygget omformer, hvor andre har en separat omformer.
 • Hvis hjertestarterskabet har en separat omformer, skal denne placeres i et eksempelvis et skur, på indersiden af en mur eller i en godkendt plastik boks. En autoriseret elektrikker kan hjælpe med at finde den rigtige løsning, i den enkelte situation.
 • Overvej at tegne en serviceaftale på hjertestarteren.

Montering af et hjertestarterskab er en vigtig opgave, der skal udføres med omhu for at sikre, at hjertestarteren er tilgængelig og fungerer korrekt i tilfælde af en nødsituation. Her er en trin-for-trin guide, som du kan følge, når du skal montere et hjertestarterskab:

 

Trin-for-Trin Guide til Montering af Hjertestarterskab:

 

Montering af et hjertestarterskab er en vigtig opgave, der skal udføres med omhu for at sikre, at hjertestarteren er tilgængelig og fungerer korrekt i tilfælde af en nødsituation. Her er en trin-for-trin guide, som du kan følge, når du skal montere et hjertestarterskab:

 1. Vælg et lettilgængeligt og synligt sted.
 2. Stedet skal helst være østvendt samt beskyttet mod ekstreme vejrforhold og direkte sollys.
 3. Et ventilationssystem i hjertestarterskabet undertrykker for høje temperaturer, men fungerer kun som ventilation. Ikke som køleelement. Husk derfor, når du installerer, ikke at placere hjertestarteren i direkte sollys.
 4. Overvej højden af monteringen – det anbefales, at skabet monteres i cirka 1,5 meters højde, så det er tilgængeligt for de fleste voksne.
 5. Marker gerne placeringen et AED skilt, hvilket synliggøre placeringen for personer der ikke er kendt i området.

Information og Uddannelse

  • Informér relevante personer om hjertestarterskabets placering.
  • Overvej at tilbyde instruktion eller uddannelse i brugen af hjertestarteren og skabet.

Efter monteringen bør du regelmæssigt inspicere hjertestarterskabet og dets indhold for at sikre, at alt er i top tilstand og klar til brug. Husk også, at skabe placeret i det offentlige rum, ofte skal overholde lokale forskrifter og standarder.

Hos LifeAid tilbyder vi også serviceaftaler på hjertestartere så sørger vi for, at hjertestarteren er fuld funktionsdygtig og fuldt opdateret indenfor elektronikken og software.

Har du en forespørgsel?

Det kan være svært at vurdere, hvilket skab der er det rette til din hjertestarter og hvad man skal være opmærksom på når man vælger et skab.

Vi hjælper gerne med rådgivning om valg af skab til hjertestartere udenfor som indenfor.

En udendørs hjertestarter er til gavn for alle

En hjertestarter kan redde liv – men kun hvis den kommer i hænderne på en førstehjælper.

Det er svært hvis hjertestarteren er låst inde på en arbejdsplads efter fyraften eller hænger i en butik efter lukketid.

I dag er kun hver tredje hjertestarter tilgængelig døgnet rundt.

LifeAid anbefaler, sammen med Trygfonden og Sundhedsstyrelsen, at hjertestarteren, så vidt muligt altid placeres udenfor, så maskinen er offentligt tilgængelig og dermed til gavn for flest mulige.

Når hjertestarteren er tilgængelig og registreret på hjertestarter.dk, vil alarmcentralen i en nødsituation kunne henvise til den, og hjertestarteren vil samtidig fremgå på kortet i Trygfondens hjertestarter app.

Beskyt din hjertestarter inden- og udenfor

En hjertestarter bør opbevares sikkert og trygt. Hos LifeAid finder i hjertestarterskabe, som kan holde til vind og vejr. Dertil er skabene iøjenfaldende, så du hurtigt kan finde frem til hjertestarteren når situationen opstår.

De hjertestarterskabe i finder hos LifeAid er alle beskyttet mod alt fra fugt, støv og kondens fra nedbør, kulde og varme. Man kan derfor være sikker på at elektronikken i hjertestarteren forbliver funktionsdygtig selv, hvis hjertestarteren hænger i det offentlige rum. Det er dog vigtigt at tage højde for, om skabet skal hænge uden- eller indenfor. Der er nemlig forskel på, hvordan temperaturen skal indstilles. Hjertestartere har mange elektriske apparater, som har begrænsinger i forhold til brugsdygtigheden i visse temperaturer.

Hos LifeAid tilbyder vi også serviceaftaler på hjertestartere så sørger vi for, at hjertestarteren er fuld funktionsdygtig og fuldt opdateret indenfor elektronikken og software.

Hvordan skal dit hjertestarterskab hænge?

Er der tvivl i forhold til, hvor hjertestarterskabet skal hænge? Så er der her nogle gode råd til at hænge skabet et synlig og sikkert sted.

 • Hvis jeres skab skal hænge indenfor, så vær sikker på at hænge hjertestarterskabet et sted, hvor der kommer mange mennesker forbi hver dag.
 • Hvis skabet skal hænge udenfor, så skal hjertestarterskabet være en model med opvarmning i. På den måde er hjertestarteren altid funktionsdygtig.
 • Skal den hænge i en større virksomhed, så skal i overveje om i skal investere i flere hjertestartere for at mindske afhentningstiden.
 • Når hjertestarteren er monteret i skabet så husk at registrere jeres hjertestarter på www.hjertestarter.dk.

Har du en forespørgsel?

Det kan være svært at vurdere, hvilket skab der er det rette til din hjertestarter og hvad man skal være opmærksom på når man vælger et skab.

Vi hjælper gerne med rådgivning om valg af udendørs skab til hjertestartere

Paramediciner og Partner Martin

LifeAid består af ambulancereddere

Personerne bag LifeAid er ambulancereddere og eksperter i at redde liv.

Vi tilbyder derfor kun hjertestartere og tilbehør i den bedste kvalitet og som vi ved virker.

Alle vores hjertestartere er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og vi er stolte af at være medlem af Brancheforeningen for Hjertestartere.

Indkøbskurv
Scroll to Top